Selecteer een pagina

Werkwijze

Wij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Door het gebruikmaken van keramisch producten levert u een bijdrage aan een duurzame samenleving.  Ook bieden wij u de mogelijkheid uw “oude serviesgoed” te restylen en aan te vullen met nieuwe onderdelen zodat een compleet nieuw servies ontstaat.

Om tot een eindproduct te komen wordt een volledig proces doorlopen. Afhankelijk van de behoefte van onze klanten voorziet Prime Studio in een deel of het volledige proces naar een eindproduct.

Ieder product begint met een plan of idee wat ontstaat in het creatieve brein van de ontwerper. Als dit idee verder vorm aan gaat nemen kan hiervan een schets op papier worden gemaakt. Om van deze schets ook daadwerkelijk een product op de markt te krijgen heeft Prime Studio de mogelijkheden dit vanaf deze schets tot en met het eindproduct te realiseren. De stappen die hiervoor kunnen worden gemaakt is het digitaliseren van de schets zodat via een 3D printer een prototype kan worden gemaakt.

Het prototype kan vervolgens worden gebruikt voor het maken van een mal waarin een serie eindproducten mee kan worden gegoten. Bij grote aantallen wordt er tevens een moeder mal gemaakt om een serie productiemallen te kunnen maken.

Na het afwerken van de gegoten producten worden deze via een eerste stook, de biskwiestook, gebakken in speciale ovens tot temperaturen op ruim 1000 graden. De producten worden na de biskwiestook verder afgewerkt waarna de kleur en glazuur op het eindproduct wordt aangebracht. Hierna vind een tweede stook plaats waardoor de definitieve kleur, structuur en feel van het eindproduct ontstaat.

Prime Studio bied de ontwerper ook de mogelijkheid zelf een deel van het proces in te vullen en een keuze te maken in serie producties of unica’s. Voorop staat dat door de one-stop-shop methode het vollededige proces van ontwerp naar eindproduct snel en optimaal kan worden uitgevoerd op een locatie.

© 2019 Primestudio | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Gemaakt door: Web-Helden

© 2019 Primestudio | Disclaimer | Algemene voorwaarden

Gemaakt door: Web-Helden